Int. Ch Glaginye Bega Yapany

(Int Ch. Evallens Cholate Just a Quinlan x Int. Ch. Ballare Mugungaly)

geboren 17-06-2011 - 09-11-2022

Gezondheidsuitslagen: HD: A ED: vrij Hart (kleurendoppler) : vrij  Ogen: vrij

Showuitslagen:  Internationaal, Nederlands, Luxemburgs, Duits VDH,  Belgisch Kampioen. Jeugd Winster. Europasieger

 

Yenga, is een dochter van Quinlan en Galyi uit het tweede nest. Een heerlijke hond om mee te werken, op en top een sporthondje.  Ze is actief in Flyball, agility en hoopers. Daarnaast was ze ook met regelmaat in de showring (binnen en buitenland) te zien en heeft ze diverse titels gehaald. Yeng is een gevoelig hondje, voelt exact aan hoe mijn stemming is.  Met yeng heb ik twee nesten gefokt, waar ik uit haar laatste nest een dochter heb aangehouden. 

Gisteren was het voor mij een pikzwarte dag, een dag die ik zeer zeker nooit had aan zien komen.. Geboren in mijn handen, afscheid van je genomen op de operatietafel. Dinsdagavond gaf je mij nog je bekende blaf omdat ik je weer bij de hoopers de verkeerde aanwijzing gaf. Wat moesten we creatief zijn met je favoriete speel, je bal, zodra je wist waar of wie hem had was je daarop gefocust. En wat vond je het stom dat je niet meer je favo tobybal kreeg maar een saaie jw bal, die stuiterde niet. Gisterochtend vond je het nog nodig om 1 van de buurkatten de struiken in te jagen, die zijn gewoon stom.
En vandaag is het stil, ondanks de aanwezigheid van je dochter. Totaal niet iets aan je gemerkt, een sluipmoordenaar is het gewoon. Nooit had je iets, super gezond op een afgebroken duimnagel na, hartstikke actief nog, zoals een kelpie hoort te zijn. En nu is het over, deze wedstrijd kon je niet winnen, Yeng, Yengibeng ik ga je missen en als mijn tranen zijn opgedroogd blijven de mooie herinneringen over aan een geweldige hond.

Maak jouw eigen website met JouwWeb